Parket van Limburg opent onderzoek naar financiële onregelmatigheden bij zorg- en woongroep Triamant

Het parket van Limburg is een opsporingsonderzoek gestart naar mogelijke financiële onregelmatigheden bij de zorg- en woongroep Triamant. Die zit al enkele weken in slechte papieren na het faillissement van zorgpartner Curamant. Daardoor werden vele hulpbehoevende bejaarden in Bree en Sint-Truiden aan hun lot overgelaten. 

Het parket van Limburg gaat onderzoeken of er financiële onregelmatigheden hebben plaatsgevonden bij de zorg- en woongroep Triamant. "In een eerste fase van dit oriënterend onderzoek zullen we zoveel mogelijk informatie verzamelen om zo een duidelijk beeld te krijgen van de financiële structuur van Triamant. Pas dan zullen we kunnen beslissen of er verdere stappen ondernomen moeten worden", vertelt Marijke Teunis van het parket. 

Wanneer die duidelijkheid er zal zijn, is volgens Teunis moeilijk te voorspellen. "Alles hangt af van hoe zo'n onderzoek loopt. We worden bijgestaan door de federale gerechtelijke politie. We zitten nog steeds in de beginfase en het valt af te wachten wat er allemaal naar boven komt." 

Gisteren nog heeft PatriVelm, de vennootschap die instond voor de verhuur van de flats van  Triamant in Velm, de boeken neergelegd. De voorbije weken kwam aan het licht dat er heel wat wantoestanden waren binnen de zorg- en woongroep. Twee weken geleden werd zorgpartner Curamant al failliet verklaard. Daardoor werden heel wat hulpbehoevende bejaarden in Bree en Sint-Truiden aan hun lot overgelaten. 

Meest gelezen