Chris Bosseloo

Treinverkeer tussen Denderleeuw en Burst is hersteld

De trein die gisterenavond ontspoorde tussen Denderleeuw en Burst is weggetakeld. Door het ongeval kon het treinverkeer urenlang slechts over één spoor rijden. Ondertussen is het tweede spoor weer vrij. Het treinverkeer zou dus opnieuw normaal moeten verlopen.

Het ongeval gebeurde dinsdagavond rond 20.30 uur. De lege trein kwam naast de sporen terecht vlakbij het station van Denderleeuw. Daardoor was het spoorverkeer tussen Denderleeuw en Burst urenlang onderbroken. Sinds vanmorgen konden de treinen er weer over één spoor rijden. De ontspoorde trein werd ondertussen terug op het spoor gehesen door een kraan.

Omdat de trein defect was, kon het tweede spoor pas vrijgemaakt worden als de trein weg was getakeld. "Eerst keken we om de schade aan de trein te herstellen. Er kwam ook een hulpelement vanuit het station van Denderleeuw waar we de defecte trein mee konden wegslepen. Daarna volgde nog een controle van de sporen om te zien of die beschadigd waren", zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit.

Ondertussen is het treinverkeer tussen Denderleeuw en Burst weer volledig hersteld. Tijdens de avondspits zijn er wel nog vertragingen mogelijk. 

Chris Bosseloo

Meest gelezen