© RR

“Een volkomen laffe aanval”: Frankrijk geschokt door overlijden man (72) na zinloos geweld vlak bij Belgische grens

Philippe Mathot, een 72-jarige man uit Vieux-Condé aan de Frans-Belgische grens, is maandagavond overleden aan de gevolgen van verwondingen die hij een week eerder had opgelopen. Dat meldt ‘La Voix du Nord’ woensdag. Mathot werd voor zijn huis in elkaar geslagen door een groep tieners aan wie hij gevraagd had minder kabaal te maken.

lto

Philippe Mathot (72) vroeg een week geleden aan een groep jongeren, van wie verschillenden dronken bleken, om het wat rustiger aan te doen. Een zeventienjarige besloot de man herhaaldelijk te slagen en te schoppen, waarna de hulpdiensten de man aantroffen. Mathot werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij nu overleden is.

“Niet ongestraft”

Drie jongeren van 14, 17 en 18 jaar werden gearresteerd en in hechtenis genomen. De 17-jarige die de aanval pleegde, wordt beschuldigd van poging tot moord. De twee anderen worden aangeklaagd voor het niet voorkomen van een misdrijf en het niet helpen van een persoon in gevaar. Die aanklachten kunnen wel nog veranderen nu de 72-jarige man overleden is.

De dood van Philippe Mathot heeft een golf van verontwaardiging veroorzaakt op sociale media en bereikte ook de hoogste regeringsniveaus. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin veroordeelde het als “een volkomen laffe aanval” en beloofde dat “deze tragedie niet ongestraft zal blijven”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER