Net als Miss Nederland, krijgt Miss België-kandidate Lennie doodsbedreigingen: “Elke comment zoals deze is er één te veel”

De Antwerpse Lennie Blockmans (25) stelde zich afgelopen weekend voor aan de pers als Miss België-kandidate. Het feit dat ze een trans vrouw is, zorgt voor bijkomende aandacht. Ook negatieve. Lennie werd vanmorgen wakker met een doodsbedreiging op haar Instagram. “Ik wil dat jullie zien hoe mensen doen en reageren op mij zonder ook maar enige reden”, schrijft ze bij een screenshot van de verwerpelijke woorden.

edb

”Ik hoop dat ze transgenders zoals jou één voor één de tyfus in slaan en levend verbranden. Je bent en blijft een man.” Het was een harde wake-up-call voor Lennie vanochtend, die nochtans een fijne avond had gehad bij het concert van The Weeknd. “Dit is nu al de comment van de dag en het is nog maar 5 uur ’s ochtends”, schrijft ze op haar Instagram Stories.

LEES OOK. Antwerpse Lennie (25) neemt als trans vrouw deel aan Miss België: “Na elke ingreep voelde ik euforie”

Lennie dingt als trans vrouw mee naar het kroontje van Miss België. Afgelopen weekend verschenen meerdere artikels over haar in de media. Die hebben niet alleen supporters maar ook transfobe trolls naar haar sociale media geleid. “Ik post dit omdat ik wil dat jullie zien hoe mensen doen en reageren op mij zonder ook maar enige reden, en dat het helemaal niet zo’n geweldige is om in te leven voor onze gemeenschap”, voegt ze toe aan de post. “Elke comment zoals deze is er één te veel.”

Toevallig werd afgelopen weekend de eerste trans vrouw tot Miss Nederland gekroond. Helaas ontving ook zij intussen doodsbedreigingen. “Maar die maken mij alleen maar sterker”, zegt Rikkie Kollie, Nederlands mooiste, daarover.

LEES OOK. Nieuwe Miss Nederland ontvangt doodsbedreigingen: “Het maakt me alleen maar sterker”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER