© RTV

Zes verdachten opgepakt in onderzoek naar handel in verboden wapens en verdovende middelen: hoofdverdachte is ‘Den Boemerang’

Poederlee, Merksplas, Olen, Vorselaar -

De lokale recherche van de politie regio Turnhout heeft dinsdag huiszoekingen gedaan op meerdere locaties. Die maakten deel uit van een grootschalig onderzoek naar handel in verboden wapens en verdovende middelen.

ram

De invallen vonden plaats in Merksplas, Vorselaar, Olen en Poederlee (Lille). De speurders troffen een heleboel gsm-toestellen, een aanzienlijke hoeveelheid wapens, ruim 10.000 euro cash geld en enkele tientallen diamanten aan. Daarnaast ontdekten ze ook grote hoeveelheden verdovende middelen, waaronder cocaïne en speed. Net als materialen die wijzen op de handel in verdovende middelen.

“Er zijn acht auto’s, een bestelwagen en meer dan tien motorfietsen in beslag genomen”, klinkt het bij de politie regio Turnhout. “Bij twee verdachten werd ook een groot aantal dieren bestuurlijk in beslag genomen, aangezien de eigenaars er de komende tijd wellicht niet voor kunnen zorgen.”

In totaal zijn er zes personen opgepakt, die vermoedelijk deel uitmaken van een criminele organisatie. De hoofdverdachte is de 62-jarige Paul W. uit Poederlee, alias Den Boemerang. Hij werd enkele jaren geleden al veroordeeld tot veertig maanden celstraf voor internationale wapensmokkel.

“De zes verdachten zijn woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout. Die besliste om vijf van hen aan te houden. Ze verschijnen vrijdag voor de raadkamer. Die moet beslissen over hun eventuele verdere aanhouding. De zesde verdachte werd onder zeer strikte voorwaarden vrijgelaten.”

In Poederlee werden motorfietsen in beslag genomen.© rr

Uit onderzoek dat aan de politieactie van dinsdagochtend voorafging, kwam aan het licht dat de verdachten gebruikmaakten van verborgen ruimtes om drugs, wapens en geld te verbergen. Daarom kreeg de politie regio Turnhout steun van de federale politie, defensie, de civiele bescherming en de douane.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Kempen