72-jarige fietser uit Zwevezele die slachtoffer werd van verkeersagressie, is overleden

De 72-jarige fietser uit Zwevezele die tien dagen geleden het slachtoffer werd van verkeersagressie, is vandaag in het ziekenhuis overleden. De man had vorige zondag in Veldegem, bij Zedelgem, ruzie gekregen met een bestuurder van een speedpedelec. Doordat het slachtoffer nu overleden is, worden de feiten geherkwalificeerd tot opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Vandaag is de 72-jarige fietser uit Zwevezele overleden die vorige zondag in de gracht belandde na een geval van verkeersagressie.

Het incident gebeurde zondagnamiddag 2 juli in Veldegem, bij Zedelgem. De man van 72 uit Zwevezele besloot samen met zijn vrouw een fietstocht te maken. Zo’n tiental kilometer verder kwam het tot een discussie met een 48-jarige bestuurder van een speedpedelec. De discussie ontaardde en de bestuurder van de speedpedelec duwde de fietser in een gracht.

Volgens de vrouw van het slachtoffer belandde enkel haar man in de gracht, volgens de bestuurder van de speedpedelec deden ze dat allebei. Zeker is dat de 72-jarige slecht neerkwam en levensgevaarlijk gewond raakte.

De man werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. De politie kwam ter plaatse en onderzocht de feiten, aangezien de bestuurder na het incident wegreed. De politie kon de man oppakken. Hij werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter op verdenking van slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Nadien werd hij vrijgelaten onder voorwaarden.

Opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg

Doordat de fietser nu overleden is, is de oorspronkelijke kwalificatie van slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg omgezet naar opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

"Uiteraard is mijn cliënt zwaar aangeslagen", reageert advocaat Kris Vincke. "Hij had altijd gehoopt dat het slachtoffer erdoor zou komen. We moeten nog afwachten of de nieuwe kwalificatie veel verschil zal maken voor hem. Het is nog maar de vraag of de dood van die man een oorzakelijk verband heeft met het feit dat ze beiden in de gracht eindigden. In ieder geval had mijn cliënt nooit het oogmerk die man te verwonden laat staan te doden."

BEKIJK - De man die de fietser geduwd heeft, riskeert nu een vervolging wegens opzettelijke slagen en verwondingen met dood tot gevolg:

Videospeler inladen...

Meest gelezen