Meisje in kritieke toestand afgevoerd na aanrijding op de fiets

Reningelst -

In het Poperingse dorp Reningelst is woensdagavond een ernstig ongeval gebeurd. Een jonge fietsster werd aangereden door een auto en is in kritieke toestand afgevoerd.

Thijs Pattyn

Het ongeval gebeurde rond 17.45 uur op een landelijk weggetje net buiten de bebouwde kom van Reningelst. Een meisje zou de Diepestraat zijn afgedaald op haar fiets richting de Clyttesteenweg. Bij het kruispunt kwam het tot een aanrijding aan de rechterkant van een auto die vanuit de richting van Reningelst leek te komen. Door de klap was een van de zijruiten van de Volkswagen verbrijzeld.

Volgens de bestuurder had de fietsster geen voorrang verleend aan het kruispunt en kon hij een aanrijding niet meer vermijden. “Het meisje was maar half bij bewustzijn en kon niet meer praten”, verklaarde de aangeslagen man.

De toestand van de fietsster bleek meteen ernstig. Een MUG-team en ambulance verzorgden het meisje een tijdlang ter plaatse voordat ze werd overgebracht naar het ziekenhuis.

“Het slachtoffer is in levensgevaar”, zegt Glenn Verdru, woordvoerder van politiezone Arro Ieper. Donderdagmiddag was het levensgevaar nog altijd niet geweken.

Het parket van West-Vlaanderen stelde geen verkeersdeskundige aan. Tijdens de vaststellingen van de politie was de Clyttesteenweg een poos afgesloten voor het verkeer tussen Reningelst en het Heuvellandse dorp De Klijte.

De fiets van het slachtoffer.© Thijs Pattyn

De plek van het ongeval.© Thijs Pattyn

Door de klap was een van de zijruiten van de wagen verbrijzeld.© Thijs Pattyn

Na de vaststellingen droeg de politie de fiets weg.© Thijs Pattyn

De aanrijding gebeurde net buiten de bebouwde kom van Reningelst.© Thijs Pattyn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen