Younes 'El Magico' en zijn oudere broer Othman ‘Big Brother’ El B., samen met Dikke Nordin de grote man achter de cocaïnehandel in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Younes 'El Magico' en zijn oudere broer Othman ‘Big Brother’ El B., samen met Dikke Nordin de grote man achter de cocaïnehandel in Antwerpen. © RV

DRUGSBARONNEN. Ooit 40 dagen ontvoerd en de das omgedaan door Sky ECC: dit is ‘El Magico’, de jongere broer van drugsbaas Othman

Net op de dag dat de vermoorde Firdaous (11) in Marokko werd begraven, werd haar oom Younes ‘El Magico’ El B. in Antwerpen veroordeeld tot acht jaar cel voor de invoer van cocaïne. De jongste van de Antwerps-Marokkaanse familie uit Borgerhout moet daarmee niet onderdoen voor zijn grote broer Othman, die ‘bekendheid’ geniet als drugsbaron in Dubai. Een grote broer die hij wel dankbaar mag zijn. Zonder hem had het drugsmilieu ‘El Magico’ enkele jaren geleden al zuur kunnen opbreken.

  1. Hoe kan het dat drugs nog steeds over gevangenismuur geworpen worden? “Precies Echt Antwaarps Theater?”
    PREMIUM

    Hoe kan het dat drugs nog steeds over gevangenis­muur geworpen worden? “Precies Echt Antwaarps Theater?”

    De incidenten en vechtpartijen in de overbevolkte gevangenis in de Begijnenstraat stapelen zich op de laatste maanden. Vorige week nog moest een gedetineerde naar het ziekenhuis gebracht worden na een steekpartij. De aanleiding daarvan zijn ‘overgooiers’, of personen die letterlijk van op straat drugs, telefoons en andere goederen de gevangenis inwerpen. Filip Dewinter (Vlaams Belang) vraagt zich af hoe zoiets nog mogelijk is anno 2024 en noemt het “Echt Antwaarps Theater”. En Bart De Wever (N-VA)? Die speelt het spelletje even mee: “Heb je al een titel voor dit stuk? Wat denk je van ‘Onze Gaston smijt zijn gsm in het prison?’”
    Antwerpen
  2. “Met Sven Pichal fantaseerde hij twee jaar lang over kindermisbruik”: openbaar ministerie vraagt 7 jaar cel voor Benoit D. (35)
    PREMIUM
    Update

    “Met Sven Pichal fantaseer­de hij twee jaar lang over kindermis­bruik”: openbaar ministerie vraagt 7 jaar cel voor Benoit D. (35)

    Vandaag staat theatermedewerker Benoit D. (35) terecht voor het bezit en de verspreiding van kinderporno. Hij wisselde die beelden uit met radiomaker Sven Pichal (44) en musicalacteur Reuben D.B. (34), maar hij verschijnt nu als eerste van de drie voor de rechtbank. De andere twee verdachten krijgen later elk een apart proces. Benoit D. wordt eveneens beschuldigd van misbruik en verkrachting van twee minderjarige jongens, waarbij één verzwarende omstandigheid wellicht een rol zal spelen in de strafbepaling. Het openbaar ministerie heeft alvast 7 jaar cel gevorderd.
    Antwerpen