Eengemaakte woonmaatschappij Kanvaz maakt het eenvoudiger voor sociale huurders in regio Hageland 

In de regio Aarschot-Diest-Tienen zijn de verschillende sociale huisvestingsmaatschappijen samengevoegd tot één woonmaatschappij met de naam KANVAZ. Voor mensen die op zoek zijn naar een sociale woning wordt het ook makkelijker omdat er maar één aanspreekpunt is. 

Voortaan is er in de regio Aarschot-Diest-Tienen één woonmaatschappij, KANVAZ. Ze is actief in 18 gemeenten en heeft daarmee het op één na grootste werkingsgebied in Vlaanderen. "De bedoeling is om efficiënter te werken", zegt Lym De Brouwer van Kanvaz. "Met de nieuwe werking zijn we gestart op 1 juli. Drie sociale huisvestingsmaatschappijen zijn nu samengevoegd. Het gaat om Cnuz uit de regio Tienen, Diest Uitbreiding uit Diest en SwaL, actief tussen Leuven en Tienen. Daarnaast zijn er ook drie sociale verhuurkantoren bijgekomen. Dat zijn SVK Hageland, SVK WoonregT en een deel van SVK Spit. Deze zes organisaties vormen nu één groot verhaal", vertelt Lym De Brouwer.

Eén aanspreekpunt voor het bekomen van een sociale woning

"Voor mensen die op zoek zijn naar een sociale woning wordt het nu makkelijker omdat er maar één aanspreekpunt is", zegt Lym De Brouwer. "Ze hoeven enkel Kanvaz te contacteren om zich kandidaat te stellen voor een sociale woning in de regio Aarschot, Tienen en Diest. Vandaag heeft Kanvaz 3.000 eigen woningen waar het eigenaar van is en daarnaast nog eens 500 ingehuurde woningen. Dat waren woningen die de sociale verhuurkantoren huurden van private eigenaars om dan door te verhuren aan ons doelpubliek."

"Dat zijn er al heel wat, maar toch nog te weinig, want op dit ogenblik zijn er zo'n 9.000 kandidaten in onze regio voor een sociale huurwoning en bijna 600 kandidaten voor een sociale koopwoning. Deze samenvoeging van zes organisaties gaat dat tekort niet meteen oplossen, maar het is wel de bedoeling dat we nu efficiënter gaan werken", besluit Lym De Brouwer van Kanvaz.

KANVAZ heeft 61 medewerkers. Zij werken in twee kantoren, in Tienen en Diest, maar helpen ook digitaal mensen verder.

Meest gelezen