Moeder (39) overleden nadat vader (42) in slaap valt en crasht op E40, twee kinderen (12 en 6) lichtgewond

Een wagen met Franse nummerplaat is in de nacht van woensdag op donderdag ingereden op een vrachtwagen op de E40 ter hoogte van Snellegem, bij Jabbeke. In de wagen zat een gezin met twee kinderen. De moeder van het gezin – die als passagier in de auto zat – overleefde de klap niet.

Jeffrey Roos

Het ongeval gebeurde omstreeks 2.30 uur op de E40 richting Oostende. De wagen met een Frans gezin met twee kinderen erin reed achteraan in op een vrachtwagen, die geparkeerd stond op de pechstrook. Vermoedelijk gebeurde dat omdat de bestuurder, de 42-jarige vader, in slaap gevallen was en daardoor van de rijbaan afweek. Daarbij belandde de wagen bijna volledig onder de vrachtwagen.

De hulpdiensten snelden meteen ter plaatse, maar voor de 39-jarige moeder kwam alle hulp te laat. De drie andere leden van het gezin werden door de brandweer uit het wrak bevrijd. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht. De vader en een van de kinderen raakten lichtgewond, het andere kind zwaargewond.

Het parket heeft geen verkeersdeskundige aangesteld omdat de precieze omstandigheden van het ongeval niet verder onderzocht dienen te worden. De takelwerken zorgden woensdagmorgen voor file tijdens de spits.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER