IMF keurt noodfinanciering van 3 miljard dollar goed voor Pakistan

Met amper genoeg financiële reserves om het land een maand te bevoorraden, heeft Pakistan dringend nood aan cash. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaf het land in februari enkele voorwaarden om noodfinanciering te kunnen ontvangen.

Waarom is dit belangrijk?

Ten gevolge van zware overstromingen die bijna een derde van het land onder water zetten, kreeg Pakistan te kampen met voedseltekorten en hoge inflatie. Het IMF reikte een helpende hand aan, op voorwaarde dat het land de belastingen zou verhogen en zorgen voor een eerlijkere verdeling van de middelen.

In het nieuws: 3 miljard dollar voor Pakistan, waarvan 1,2 miljard onmiddellijk wordt gegeven, meldt CNN Business.

  • Het IMF keurde een Stand-by-Arrangement (SBA) van 9 maanden goed, waarbij in totaal zo’n 3 miljard dollar, in verschillende valuta, beschikbaar wordt gesteld. Het geld is bestemd voor het economisch stabilisatieprogramma van de overheid.
  • Een SBA voorziet financiële steun op de korte termijn voor landen die moeite hebben om de rekeningen te betalen. Vanwege de “moeili
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer