Door de prijsverlagingen van Tesla was één van Musks vrienden bijna failliet gegaan

Tesla voelt de hete adem van de concurrenten in zijn nek. Daarom heeft de wagenproducent al meermaals de prijzen verlaagd. Het bedrijf is bereid de winstmarges te verkleinen om zo de omzet een boost te geven. Die strategie is niet zonder gevolgen voor andere bedrijven. Zo moest één van de vrienden van Elon Musk, de CEO van Tesla, bijna de boeken neerleggen.

Waarom is dit belangrijk?

De prijsverlagingen van Tesla hebben hun doel niet gemist. In het tweede kwartaal van dit jaar heeft Musks bedrijf meer wagens verkocht dan een jaar eerder. De verkoopcijfers lagen ook hoger dan verwacht.

Context: Musk heeft een prijzenoorlog gestart.

  • Tesla heeft sinds begin dit jaar al meermaals het mes gezet in de prijzen. De wagenbouwer is bereid een deel van zijn winstmarges op te geven om zo meer elektrische voertuigen te verkopen.
    • Musk mikt op een groei van 50 procent dit jaar. Dat was ook de doelstelling vorig jaar, maar hij is er toen niet in geslaagd om die te halen.
    • De eerste resultaten zijn alvast hoopgevend. Musks bedrijf leverde 466.140 voertuigen af in het tweede kwart
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer