Canadese Shopify heeft methode om plaag van ‘nutteloze vergaderingen’ in te perken

Het Canadese e-commercebedrijf Shopify heeft een calculator geïntroduceerd om de kosten van vergaderingen te berekenen. 

Waarom is dit belangrijk?

Bedrijven hebben al decennialang te kampen met het probleem van 'nutteloze' vergaderingen. Zowel leidinggevenden als werknemers geven aan dat ze wekelijks urenlang in vergaderingen doorbrengen die zonder gevolgen kunnen verdwijnen. Tijdverspilling aan vergaderingen behoort tot de top vijf oorzaken van inefficiëntie binnen een organisatie.

In het nieuws. Het Canadese e-commercebedrijf Shopify integreert een calculator in de agenda-app van medewerkers. Die berekent de kosten van elke vergadering.

De details. De calculator is ingebed in de kalender-app van de werknemers en schat de kosten van elke vergadering met drie of meer mensen. 

  • De calculator maakt gebruik van gemiddelde compensatiegegevens per functie en discipline, samen met de duur van de vergadering en het aantal deelnemers, om een prijskaartje aan het eveneme
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer