Ook op de Olympische Spelen in Parijs moeten de atleten in kartonnen bedden slapen

Net als twee jaar geleden in Tokio, zullen de bedden van de atleten volgend jaar op de Olympische Spelen in Parijs (26 juli-11 augustus 2024) gemaakt zijn van karton. De matrassen zijn wel aanpasbaar, naar de morfologie en de behoeften van elke atleet.

Valerie Van Avermaet
Bron: BELGA

De bedden werden donderdag in Parijs aan de pers voorgesteld door het Japanse bedrijf Airweave. CEO Motokuni Takaoka was aanwezig en aarzelde niet met beide benen op een boxspring te springen. Hij wilde zo de stevigheid van het bed tonen. “De bedden kunnen meer dan een persoon ondersteunen. Dat zou al eens nodig kunnen zijn als je een medaille wint”, zei hij met een knipoog.

De matrassen bestaan uit drie blokken, die kunnen aangepast worden naargelang de behoeften van de atleten. Elke atleet krijgt, volgens zijn afmetingen, een formule aangeboden. Hij kan vervolgens naar eigen goeddunken de blokken van het bed aanpassen. Voor de grootste atleten zijn bedden met een lengte van 2m20 voorzien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De bedden zullen in Frankrijk worden gemaakt met tachtig procent gerecycleerd materiaal. Na de Spelen zullen de boxsprings ook gerecycleerd worden. De matrassen en kussens zullen gedoneerd worden aan scholen en verenigingen.

Tussen maart en juni 2024 moeten 16.000 bedden geleverd worden. Een klein deel daarvan gaat ook naar het mediadorp in Dugny, waar enkele honderden journalisten (audivisueel centrum) zullen verblijven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer