Pexels

Meer haalbare trajecten en beter busonderhoud: Antwerps busbedrijf De Polder gaat werkdruk verminderen

Er komen meer haalbare routes voor chauffeurs van het Antwerpse busbedrijf De Polder die voor De Lijn rijden. Dat zegt de socialistische vakbond na overleg met de directie van De Polder. Gisteren staakten de chauffeurs omwille van de te hoge werkdruk. Er wordt ook gezocht naar een manier om de bussen beter te onderhouden.

De spontane staking van de buschauffeurs van De Polder, die in Antwerpen als onderaanneming rijdt voor De Lijn, heeft een constructieve reactie opgeleverd bij de directie van De Polder. De chauffeurs klaagden aan dat ze nauwelijks opgeleid worden en dat de routes die ze moeten rijden vaak niet haalbaar zijn. Tijdens een overleg met de vakbonden heeft de directie nu gezegd dat ze de routes zullen herzien. Ook wordt er gekeken om op termijn betere opleidingen aan te bieden voor nieuwe chauffeurs.

Ook oplossing voor staat van de bussen

Naast de hoge werkdruk waren de chauffeurs ook ontevreden over de staat van de bussen. Zo zou de olie bij elke uitrit bijgevuld moeten worden. "Om dat probleem op te lossen heeft de directie gezegd dat ze op zoek gaan naar externe firma's, bijvoorbeeld busbouwer Van Hool, die ingeschakeld kunnen worden om sneller herstellingen te kunnen uitvoeren", zegt Carine Dierckx van de socialistische vakbond BTB.

"Momenteel voelen de werknemers zich gehoord en hebben ze het gevoel dat er daadwerkelijk opgetreden zal worden", gaat Dierckx verder. "Maar het mogen natuurlijk geen loze woorden worden. Als zou blijken dat er uiteindelijk toch niets gedaan wordt, dan vrees ik dat het vuur snel weer zal opflakkeren."

Meest gelezen