luchthaven van Milaan
AFP or licensors

Vluchten naar Milaan, Venetië en Firenze geschrapt door staking grondpersoneel in Italiaanse luchthavens op zaterdag 

Door een staking van het grondpersoneel op de luchthavens in Italië worden er heel wat vluchten geschrapt op zaterdag. De Italiaanse luchtvaartmaatschappij ITA annuleert 133 vluchten, ook die van en naar Brussel. Brussels Airlines schrapt 9 vluchten naar onder andere Milaan, Napels en Firenze. Brussel Airlines biedt reizigers alternatieven aan door vroeger of later te vertrekken. Ook andere luchtvaartmaatschappijen bekijken of ze vluchten moeten annuleren.  

In België zijn de Ryanair-piloten ontevreden, maar in Italië trekt het grondpersoneel, bagageafhandelaars en incheckpersoneel aan de alarmbel. Ze kunnen zich niet vinden in hun huidig loon en willen betere arbeidsomstandigheden. Het personeel wil een nieuwe CAO omdat de oude al zes jaar niet meer geldt. Daarom zullen ze komende zaterdag staken.

Lastig voor Italiaanse reizigers, maar ook in België kan zal er hinder zijn. Zo zal de Italiaanse luchtvaartmaatschappij ITA 133 vluchten annuleren, ook die van en naar Brussel. Brussels Airlines gaat negen vluchten schrappen. De vluchten naar Milaan, Firenze, Venetië, Napels en Sicilië worden zaterdag al zeker geschrapt. Brussels Airlines biedt alternatieven aan en reizigers kunnen een paar dagen vroeger of later vliegen. 

Vluchten van 7.00 tot 10.00 uur en van 18.00 tot 21.00 uur zijn beschermd tegen de stakingen. Daardoor zullen de vluchten die Brussels Airlines gepland heeft naar Rome wel doorgaan. Die worden verplaatst naar die uren.  

TUI zal geen vluchten schrappen naar Italië en verwacht dat de impact voor hen miniem zal zijn. Andere luchtvaartmaatschappijen bekijken nog of ze vluchten moeten annuleren. Reizigers naar Italië houden best de website van de luchthaven en vliegmaatschappij in de gaten.  

Meest gelezen