Niet echt zwemweer vandaag: in Sas van Gent hadden de bezoekers het zwembad bijna voor zichzelf.
Volledig scherm
PREMIUM
Niet echt zwemweer vandaag: in Sas van Gent hadden de bezoekers het zwembad bijna voor zichzelf. © Anne Hana

Belgenban in Nederlandse recreatiedomeinen: waarom Brusselse jongeren echt nergens nog welkom zijn en of dat zomaar kan?

Vanaf dit weekend zijn Brusselse jongeren niet langer welkom in de vijf openluchtzwembaden in het Nederlandse Terneuzen. Minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) noemt de maatregel disproportioneel, maar eigenlijk is de vraag: waarom huren Brusselse jongeren bussen om amok te maken in Zeeland en zoeken ze niet in eigen stad verkoeling? “Voor wie in de recreatiedomeinen werkt, is dit echt beangstigend.”

431 reacties

  • Albert Hendrix

    9 maanden geleden
    Ge moet u niet afvragen of dat verbod wel mag ,ge moet u afvragen of die Brusselse jeugd nog kan,en wat daar moet tegen gedaan worden
  • Herman Ferrari

    9 maanden geleden
    Mijnheer Dalle, die jongeren uit Brussel zoeken geen verfrissing maar zijn er op uit amok te maken, vrouwen en meisjes lastig vallen. Het heeft niets te zien met recreatie.
  • Marc Baeyens

    9 maanden geleden
    Natuurlijk kan dat. En niet alleen 'zomaar' voor de Brusselse jongeren want er zijn gegronde reden. Een zwarte lijst over gans het land zou natuurlijk beter zijn. Dan kan men specifiek de herrieschoppers rechtstreeks weigeren.
  • Benoit VAN HOUTRYVE

    9 maanden geleden
    Als ze zich behoorlijk gedragen, zullen ze niet geweigerd worden, maar blijkbaar te dom of hardleers om dat te snappen. Ze moeten dan maar de gevolgen dragen.Bovendien moet Brussel zorgen dat zij infrastructuur hebben,waar die jongeren heen kunnen, zodat ze niet voor overlast zorgen in andere delen van het land en erbuiten. Joëlle Elinck
  • Luc Ver Eecke

    9 maanden geleden
    Groot gelijk , daar zeggen ze waar het op staat . Hier worden ze altijd maar gepamperd door de politiek en de media . En dat zie je ook aan de artikelen waar je kunt op reageren , en dan moet je nog geluk hebben want er word dan nog achteraf goed in geschift .