AFP
Volledig scherm
© AFP

Biden zegt dat Poetin “oorlog al verloren heeft” en waarschuwt Prigozjin: “Voorzichtig met wat je eet”

De Russische president Vladimir Poetin “heeft de oorlog in Oekraïne al verloren”, oordeelt zijn Amerikaanse collega Joe Biden. “Rusland zal door het Oekraïense tegenoffensief uiteindelijk aan de onderhandelingstafel eindigen”, zei Biden op een persconferentie in Helsinki met de Finse president Sauli Niinistö na gesprekken met de leiders van Noordse landen.

40 reacties

  • Vital Verstraten

    9 maanden geleden
    Dieter jans: Dit is ongetwijfeld de slechtste president die de VS ooit heeft gehad. Hoezo, kan het erger dan Trump, die pathologische leugenaar en populist, DIT is een president onwaardig! TRUMP gaat de geschiedenis in als de SLECHTSTE president ooit , en zeker niet Biden.
  • Etienne De Vreese

    10 maanden geleden
    Wagner Prigozijn baas die moordenaars uit het gevang haalt voor zijn leger.Met toestemming van Poetin.Anders kan dat niet.Zal niet de laatste zijn die na bewezen opdrachten vh Kremlin vermoord word.Biden pakt het voorzichtig aan om escalatie te vermijden.Met uitbreiding anderen landen.Vergelijking vorige oorlogen uitstel is geen afstel om een agressor terug te dringen.Maar geen enkel NAVO Land offert graag zijn jongens op
  • guido Bervoets

    10 maanden geleden
    Als Poetin deze oorlog zou gewonnen kunnen hebben was dat een jaar geleden al gebeurd, maar nu niet meer. Zijn troepen worden teruggedreven, zijn huurlingenleger heeft een coup tegen hem willen plegen en geven het op, er zijn al een kwart miljoen Russische soldaten gesneuveld en nog meer dienstplichtigen burgers oproepen ligt bijzonder gevoelig bij de bevolking. Poetin probeert alleen nog tijd te rekken om een mogelijkheid te krijgen om zonder gezichtsverlies de oorlog te stoppen.
  • Willy De Vidts

    10 maanden geleden
    Ik hoor België niet over de beslissing van Biden om clusterbommen te leveren tegen Rusland!! De meeste NAVO-landen, waaronder ons land, zijn toch tegen het gebruik van deze bommen?? Bestaat de NAVO nog wel of is het alleen Biden die alleen beslist!
  • Michael De Brauwer

    10 maanden geleden
    Biden is een verademing in vergelijking met die oranje nacht,die man was een gevaar voor de wereld en heeft de USA volledig verdeeld.