Pierre-Yves Dermagne (PS), vicepremier en minister van Economie en Werk.
Volledig scherm
Pierre-Yves Dermagne (PS), vicepremier en minister van Economie en Werk. © Photo News

Dermagne start met maandelijkse monitoring van voedselprijzen door Prijzenobservatorium

Minister van Economie Pierre-Yves Dermagne heeft beslist om een maandelijkse monitoring van de voedselprijzen door het Prijzenobservatorium te activeren. De PS-minister verwijt de voedingssector een “gebrek aan daadkracht” tegen de stijgende voedingsprijzen. De voedingssector zelf verwerpt dat verwijt.

  1. Justitiemi­nis­ter Van Tigchelt na uitspraken over migratiestop: “We mogen nooit iedereen over dezelfde kam scheren”
    update met reactie

    Justitiemi­nis­ter Van Tigchelt na uitspraken over migratie­stop: “We mogen nooit iedereen over dezelfde kam scheren”

    In een podcastopname noemt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) het voorstel van Vlaams Belang om een migratiestop te organiseren “niet nodig of wenselijk”. Van Tigchelt spreekt in een telefoongesprek met HLN over “een probleem van illegale migratie in dit land”, maar maakt tegelijkertijd het punt dat “we nooit iedereen over dezelfde kam mogen scheren”.
  2. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”