© Getty Images

Na onvrede over kwaliteit van de huidige kern: Ajax en aanvoerder Dusan Tadic gaan in onderling overleg uit elkaar

Dusan Tadic (34) vertrekt definitief bij Ajax. De routinier en de Amsterdamse club bereikten vrijdagavond overeenstemming over de ontbinding van het contract van de aanvaller. Dat liep oorpspronkelijk nog tot 30 juni volgend jaar, maar wordt nu met onmiddellijke ingang stopgezet.

Mike Verweij

Deze week, waarin Tadic met toestemming van Ajax drie trainingen liet schieten, werd duidelijk dat de torenhoge ambities van de Serviër niet meer overeenkomen met die van de club. Aan het eind van vorig seizoen slaakte Tadic een noodkreet om de selectie te versterken met topspelers. Die bleef door directeur voetbalzaken Sven Mislintat onbeantwoord.

Sinds zijn komst in 2018 werd Tadic drie keer kampioen van Nederland en eindigde hij in het door corona afgebroken seizoen als eerste. In 2019 bereikte hij met Ajax de halve finale van de Champions League. Na 241 duels eindigt de teller op 105 doelpunten en 112 assists. Daarnaast was hij voor de jonge spelers een voorbeeld qua inzet, voeding, extra training en dus qua leven als een prof.

Door zijn vertrek komt zijn salaris van 6,5 miljoen euro bruto vrij en dat kan worden aangewend voor het aantrekken van andere spelers.

Rol als coach

“De beslissing om de club te verlaten was erg moeilijk”, reageerde de Serviër op de clubwebsite. “Ik geloof echter dat dit het juiste moment is. Ik denk dat het niet alleen voor mij, maar ook voor de club goed is om een nieuwe start te maken. De tijd die ik bij Ajax heb gehad en de successen die we hebben gevierd, geven me een onbeschrijfelijk gevoel dat ik nog nooit in mijn carrière heb meegemaakt. Ik wil alle fans bedanken voor de geweldige tijd die ik hier heb gehad. Als het aan mij ligt, is dit geen definitief afscheid. Ik zal voor altijd een Ajax-speler blijven en hoop snel terug te keren naar Amsterdam, in een andere rol als coach.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer