Foto: Facebook Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum

101 dieren weggehaald bij verdachte drugsdealer in Lille: 7 paarden, 3 damherten en illegaal gevangen vogels

Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum uit Heusden-Zolder heeft 101 dieren weggehaald na een zoekactie naar wapens en drugs door de politie in een huis in Lille. Daarbij werd de bewoner, een man van 62, opgepakt en aangehouden. Omdat hij daardoor niet meer voor zijn dieren kon zorgen, zijn ze weggehaald. 

Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum uit Heusden-Zolder kreeg  een bijzondere oproep binnen van de politie. "We moesten 101 dieren evacueren in Lille, onder meer zeven paarden, drie damherten en een heleboel illegaal gevangen vogels", zegt Rudi Oyen van het opvangcentrum. Drie paardentrailers waren niet voldoende om alle dieren in een keer te evacueren.

De dieren bevonden zich op een wel heel speciale locatie. Ze zaten op een plek waar de politie is binnengevallen op zoek naar drugs en wapens. De eigenaar van de dieren werd opgepakt en later aangehouden. Omdat er niemand was om de dieren te verzorgen, zijn ze dus weggehaald. " Al viel de toestand van de dieren best nog mee," stelde Rudi Oyen vast. "Tot een tijdje terug hebben ze voldoende eten gehad. Alleen de hoeven van de paarden waren er verschrikkelijk aan toe. Die waren al een half jaar niet meer verzorgd."

De Vlaamse dienst Dierenwelzijn moet nu binnen de twee maanden beslissen wat er met de dieren zal gebeuren. En de vogels die veelal illegaal gevangen waren? "Die zijn vrijgelaten in de natuur, waar ze thuishoren."

Meest gelezen