Foto: Berry Stokvis/HH

200 duiven omgekomen bij brand in Bonheiden, eigenaar reageert: "In een mum van tijd mijn levenswerk kwijt"

In Bonheiden zijn zo'n 200 duiven omgekomen bij een brand in een duiventil. De brand was snel onder controle, maar de duiventil en ook het tuinhuis ernaast raakten zwaar beschadigd. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Duivenmelker Kris Cleirbaut is erg aangeslagen. "Dit is een heel zware klap."

In Bonheiden is gisterenavond rond 21 uur brand uitgebroken in het tuinhuis en de duiventil achter de woning van Kris Cleirbaut aan de Zwarte Leeuwstraat. Geen enkele van de 200 duiven overleefde de brand. Zijn duiventil en tuinhuis raakten zwaar beschadigd. "Dit is voor mij en mijn familie een heel zware klap", reageert de duivenmelker bij Radio2 in Antwerpen.

"Ik was met mijn familie de verjaardag van mijn vrouw aan het vieren", vertelt duivenmelker Kris Cleirbaut. "Plots kreeg ik telefoon van de buren, die me lieten weten dat mijn duiventil en tuinhuis in brand stonden. Toen we thuiskwamen, stond alles al volledig in lichterlaaie, en was het te laat om de duiven nog te redden."

Mijn levenswerk is op een paar minuten de lucht ingegaan

Kris Cleirbaut, duivenmelker

Cleirbaut is zwaar aangeslagen, want hij is al zijn 200 duiven kwijt. "Dat is financieel een ramp, alhoewel dat aspect voor mij pas op de tweede plaats komt. "Mijn levenswerk is in een mum van tijd de lucht ingegaan. Ik ben nu 52 en ben al van mijn 7 jaar met duivensport bezig. Ik had echt een emotionele band met de duiven."

Hoe de brand ontstaan is, weet Cleirbaut nog niet. Het parket voert op dit moment een onderzoek.

Of Cleirbaut nog opnieuw wil beginnen met duivensport, weet hij nog niet. "Ik heb nog kwekers, omdat die op een andere plek zaten dan de duiven waar ik mee speelde, maar op dit moment heb ik het te zwaar om over de toekomst na te denken. Ik heb in de duivensport al veel klappen moeten verwerken, maar dit is wel een heel zware mokerslag."

Meest gelezen