© Stad Nieuwpoort

Populaire houten wandelpromenade in Nieuwpoort stuk nadat brandweer erover rijdt

In Nieuwpoort is een stuk van de houten wandelpromenade aan de havengeul al zeker tot het einde van de zomer afgesloten. Over een afstand van 200 meter zijn planken doorgebogen en ingezakt. Een brandweerwagen die moest uitrukken om een drenkeling uit het water te halen, reed op de houten constructie om zo dicht mogelijk bij het water te kunnen. Maar de wagen was te zwaar. 

Donderdag werden de hulpdiensten in Nieuwpoort opgeroepen om een drenkeling uit het water te halen, aan de havengeul. "Ze hebben de kortste weg genomen met de ladderwagen en zijn op de houten promenade gereden. Omdat de ladderwagen zo zwaar is, is de promenade op bepaalde plaatsen stuk", zegt burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V).

BEKIJK - Houten wandelpromenade in Nieuwpoort is vernield door te zware brandweerwagen:

Videospeler inladen...

200 meter afgesloten

De planken zijn over een afstand van 200 meter doorgebogen of ingezakt. Daarom is de promenade voor een stuk dicht. "Gelukkig hebben we een verhard stuk ernaast, zodat fietsers en wandelaars daar nog kunnen wandelen. Na het hoogseizoen bekijken we hoe en wanneer we de promenade zullen herstellen."

Er passeren iedere dag honderden, zo niet duizenden toeristen over de promenade

De houten wandelpromenade is populair bij toeristen. Het is de verbinding van de Nieuwpoortse vismijn naar de zeedijk, via de havengeul. "Elke dag passeren er honderden, zoniet duizenden toeristen op de promenade. Die moeten nu een alternatieve route nemen, langs de dienstweg of het park."

Hoeveel de herstellingen zullen kosten, is nog niet duidelijk,

BEKIJK - Een beeld van de interventie. Rechts staat de brandweerwagen op de promenade:

Videospeler inladen...
De interventie van de brandweer.

Meest gelezen