BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Antwerp gaat akkoord met (grotendeels voorwaardelijke) UEFA-boete van twee miljoen euro voor niet naleven Financial Fair Play

Antwerp gaat akkoord met een grotendeels voorwaardelijke boete van twee miljoen euro, opgelegd door de UEFA. De landskampioen schond de regels van de Financial Fair Play. De boekhouding van Antwerp klopte wel, maar het draaide het voorbije jaar slechts break even dankzij de steunmaatregelen omwille van Covid-19. Die vallen komend boekjaar weg, waardoor Antwerp nu geviseerd wordt. Ook Anderlecht moet een boete betalen.

18 reacties

  • paul clement

    10 maanden geleden
    De ploegen zijn de melkkoe geworden. Eerst geld afhalen zoals in een bank, daarna zeggen dat de club het financeel niet op orde heeft.
  • willems michel

    10 maanden geleden
    Voor alles is een uitleg, nietwaar mr Jaecques
  • Wendy Vandereyken

    10 maanden geleden
    Een bedrijf of een andere onderneming zou al de boeken moeten neergelegd hebben en failliet verklaard zijn. Maar voetbalclubs kunnen blijven verder doen, ook al zitten ze diep in de schulden. Kijk maar naar Barcelona bijvoorbeeld. Voetbal is en blijft een heilig huisje!
  • Benny lauryssen

    10 maanden geleden
    Wat doet de UEFA eigenlijk met dat geld? Zou het niet mooier zijn dat die boete besteed word aan het verminderd lidgeld voor jeugdploegen van kleiner ploegen in het Antwerpse?
  • Jan De Graaf

    10 maanden geleden
    Het is een dubbele, dat Antwerp nu de G5 heeft vervoegd. Ze hebben en meer bestuursrecht en meer inkomsten. Dit 4 miljoen dat ze uit de G5 halen dekt die ruim de (totale) boete. Ik denk eerder dat het bij Standard stevig tegenval. Ik weet oprecht niet wat het ideale zou zijn. De kleinste clubs hebben juist meer ondersteuning nodig maar ze "leveren" het minste bij aan de competitie. Dus een symbolische euro of de G5 en miljoenen voor de kleine clubs is dan zeker ook te ver overgeslagen?