Voorstelling op Gentse Feesten stilgelegd nadat acrobate zware val maakt voor ogen van publiek: vrouw afgevoerd naar ziekenhuis

© DVH

GENT -

Een circusvoorstelling op de Gentse Feesten is vrijdagavond afgebroken nadat een van de deelnemers zwaar ten val kwam. De acrobate werd afgevoerd naar het ziekenhuis, maar is intussen aan de beterhand.

Bart Moerman, Bert Staes en Max Dedulle

GENTSE FEESTEN LIVE. Volg de Feesten hier 10 dagen lang vanop de eerste rij

Het moest een circusvoorstelling worden op een van de meest symbolische locaties van Gent: het pas gerenoveerde wintercircus. Maar het eindigde met een ambulance.

Het Franse gezelschap La Doux Supplice begon vrijdagavond met de eerste opvoering van En attendant le grand soir, een heus circusbal, met dans en spectaculaire acrobatische lifts. De voorstelling maakt deel uit van MiramirO, een festival tijdens de Gentse Feesten.

Maar naar het einde van de uitverkochte voorstelling toe liep het mis. “De acrobaten bouwden op dat moment een toren van drie mensen hoog”, zegt onze reporter die bij de voorstelling aanwezig was. “Die toren viel op een bepaald moment om en de bovenste acrobaat, een vrouw, kwam zwaar ten val.”

Staande ovatie

Het publiek had eerst weinig door. “Iedereen dacht dat het deel uitmaakte van de voorstelling. Na enkele ogenblikken werd er aangekondigd dat de voorstelling eindigde door een ongeval, maar het publiek stond recht en gaf een staande ovatie”, zegt onze reporter.

Pas daarna werd duidelijk dat het wel degelijk om een ongeval ging. De dame raakte gewond aan het hoofd en was aan het bloeden. Er werd een ambulance bijgehaald, maar de vrouw was bij bewustzijn. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging, maar kon diezelfde avond nog terugkeren naar haar hotel.

“Ze kreeg enkele hechtingen aan de kin”, zegt Celine Verkest van MiramirO, “Maar verder waren er geen verwondingen. Ze is zelfs nooit buiten bewustzijn geweest.” Het incident heeft geen gevolgen voor het verdere verloop van MiramirO. Dat gaat gewoon door zoals gepland.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen