De 59-jarige Rex A. Heuermann.© via REUTERS

Mogelijk seriemoordenaar ontmaskerd: architect uit New York opgepakt voor moorden op prostituees

Een architect uit New York is opgepakt voor een reeks moorden op prostituees tussen 2009 en 2010. Hij is in verdenking gesteld voor drie moorden en is de hoofdverdachte voor de dood van nog een vierde slachtoffer.

mtm
Bron: BELGA

De 59-jarige Rex A. Heuermann woont in de plaats Massapequa Park, in de buurt van de stranden op Long Island waar de lichamen werden ontdekt. Hij werd donderdagavond opgepakt in de buurt van zijn bureau in Manhattan en pleitte onschuldig. Zijn woning werd doorzocht.

De slachtoffers waren sekswerkers van 22 tot 27 jaar. Ze werden op minder dan 500 meter van elkaar gevonden, in dezelfde houding en op dezelfde manier vastgebonden.

In totaal vonden speurders tussen 2010 en 2011 de lichamen van elf mensen langs de stranden van Gilgo Beach, in struiken in de duinen tussen het zand en de weg. Het ging om negen vrouwen, een man en een meisje. Het is onduidelijk in welke mate er een verband is.

De architect kwam in 2022 in het vizier van de speurders, omdat de auto waarin een van de slachtoffers voor het laatst werd gezien, op zijn naam geregistreerd stond. DNA-analyses en telefoniegegevens leverden bijkomende bewijslast op, luidt het.

© Getty Images via AFP

© Getty Images via AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer