Arne Franck

82-jarige man komt om het leven na val van zesde verdieping in Blankenberge

Een man van 82 uit Blankenberge is om het leven gekomen na een val vanop zijn terras op de zesde verdieping van een appartementsgebouw. Dat gebeurde vrijdagavond in de Franchommelaan, aan de jachthaven van Blankenberge. “Verder onderzoek moet duidelijkheid brengen”, zegt politiecommissaris Jan Maertens.

Het ongeval vond vrijdagavond plaats rond 23.00 uur. Een buurtbewoner hoorde een doffe slag in de Franchommelaan, waarop die even ging kijken. Toen bleek dat een bewoner van een appartementsgebouw ter hoogte van het Leopoldpark een zware val had gemaakt. Het lichaam van de 82-jairge man werd op straat gevonden.

“Het slachtoffer was van zijn terras op de zesde verdieping gevallen”, vertelt Jan Maertens van de lokale politie in Blankenberge. De politie en hulpdiensten snelden nog ter plaatse, maar konden enkel zijn overlijden vaststellen.

Arne Franck

Psychologische bijstand

De Franchommelaan werd een tijdje afgesloten tussen de Leopoldstraat tot de Leopold Konkelberge Kaai. De 82-jarige inwoner van Blankenberge woonde met zijn echtgenote in een appartement. De vrouw werd opgevangen en kreeg psychologische bijstand.

“We hebben ’s nachts de eerste onderzoeksdaden verricht”, zegt Maertens. “Niets wijst op een wanhoopsdaad. Hoe het ongeval dan wél is kunnen gebeuren, is niet meteen duidelijk. Daar is verder onderzoek voor nodig. Niemand heeft de feiten echt zien gebeuren. Misschien is de man onwel geworden maar daarover is er nu nog geen uitsluitsel."

Het parket heeft een wetsdokter aangesteld. Volgens de eerste bevindingen van de dokter wijst alles in de richting van een val.

Meest gelezen