Schepen Sofie Bracke
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen Sofie Bracke © Wannes Nimmegeers

INTERVIEW. “Ik snap de verontwaardiging over de uitkoop van De Witte en Louwagie”: Sofie Bracke, dealmaker bij overname AA Gent

Nergens in het profvoetbal is de rol van de politiek groter dan in Gent. Dat geen Amerikaan of oliesjeik maar Sam Baro de Meetjeslander AA Gent overneemt, draagt de uitdrukkelijke stempel van Schepen van Sport Sofie Bracke (43). Ze geeft inkijk in het soms nevelige verkoopsproces en de relatie met Ivan De Witte en Michel Louwagie. “De houding van het clubbestuur in het verleden was niet in lijn met hun daden in het heden.”

7 reacties

  • AUGUSTIN GHIJSELS

    10 maanden geleden
    Politiek en voetbal: een slecht huwelijk.Wat zou Hein daarvan denken? We zullen het snel weten als de competitie begint en de resultaten tegenvallen
  • Marc Lambelin

    10 maanden geleden
    overal hetzelfde.. met een politieke grijns op hun gezicht verkondigen dat ze het goed voor hebben met de club om daarna te cashen .. als het minder goed gaat (door hun zwak beleid) Als je 20 jaar aan het roer zit heb je altijd ups and downs.. en dan pak je altijd uit met de ups op je CV..
  • etienne vijverman

    10 maanden geleden
    wat er echt achter de schermen zich afspeelt daar heeft de man in de straat het raden naar
  • Steve Kenis

    10 maanden geleden
    Dat de beide heren na zovele jaren trouwe dienst, plus het wegwerken van een schuldenberg van 100 miljoen Belgische Frank een mooie prijs ontvangen is toch niets abnormaal. Maar wat die lokale politiekers bij de overname van een club te zoeken hebben is niet te begrijpen voor mij.
  • Jan Van Goethem

    10 maanden geleden
    Fierheid clubs al lang weg maar hoed af wat je doet 👍