Alieu Fadera maakte opnieuw een prima indruk en bekroonde zijn wedstrijd met een doelpunt tegen zijn ex-club.© KRC Genk

KRC Genk sluit stage af met doelpuntrijk gelijkspel tegen Zulte Waregem

KRC Genk heeft een drukke stageweek zaterdagmiddag afgesloten met een doelpuntrijk gelijkspel tegen Zulte Waregem. De oefenpot op het A-veld in de Cegeka Arena eindigde op 3-3. Alieu Fadera, Anouar Ait El Hadj en Tolu Arokodare scoorden voor de vicekampioen.

Tom Mas

KRC Genk keerde pas zaterdagochtend terug uit het Nederlands-Limburgse Venray, waar Wouter Vrancken en co de voorbije week op stage waren. Veel rust kregen de spelers niet, want om 12 uur werd al de aftrap gegeven van het oefenduel tegen Zulte Waregem. De wedstrijd duurde vier keer een halfuur. Bij KRC Genk ontbrak enkel Carlos Cuesta, hij werd uit voorzorg aan de kant gehouden.

Kansenfestival

Blauw-wit begon gezwind aan de wedstrijd en creëerde kans op kans. Bezoekende doelman Bostyn hield Paintsil al in de openingsminuut van de 1-0, niet veel later strandde een kopbal van aanvoerder Heynen op de lat. Na ruim een kwartier spelen was het dan toch raak. Heynen en Paintsil speelden de verdediging van Zulte Waregem op een hoopje, Fadera (ex-Essevee) stond op de juiste plaats om het openingsdoelpunt te maken: 1-0.

Genk bleef ook daarna de betere ploeg maar Fadera, Paintsil en Sor vergaten de score uit te diepen. Aan de overkant was het na 55 minuten wel raak. De snelle Ndour troefde Hrosovsky af en liet Genk-doelman Penders kansloos. Wat volgde waren vijf dolle minuten. Amper een minuut na de West-Vlaamse gelijkmaker trapte Ait El Hadj Racing opnieuw op voorsprong, maar nog geen vier minuten later stond het alweer gelijk toen Ndour na opnieuw matig Genks verdedigen zijn tweede van de middag maakte.

Elf nieuwe namen

Na een uur voetballen wisselde Wouter Vrancken zijn volledige elftal. De Genkse invallers hadden het meteen moeilijk tegen een sterk Essevee, dat na 69 minuten op voorsprong kwam via Diop. Opnieuw zag de Genkse verdediging er niet bijster goed uit. Blauw-wit probeerde in het restant van het derde kwart wel de bakens te verzetten, maar had het moeilijk om kansen bij elkaar te voetballen.

In het laatste halfuur van de wedstrijd lukte dat wel. Trésor, Arokodare en Preciado slaagden er echter niet in invallersdoelman Van Damme te verschalken. Tien minuten voor tijd was het wel raak. Een mooie combinatie op rechts tussen Carstensen en Bonsu Baah eindigde bij Arokodare, die de 3-3 aan de eerste paal binnen tikte. Daarna was het vet bij beide ploegen van de soep en sleepte de partij zich naar het einde. Aan de score veranderde niets meer.

KRC GENK EERSTE 60’: Penders – Munoz, Sadick, McKenzie, Kayembe – Heynen, Hrosovsky, Ait El Hadj – Paintsil, Fadera, Sor.

KRC GENK TWEEDE 60’: Leysen – Carstensen, Ouattara, Kongolo, Preciado – Castro (91’ El Khannouss), Galarza, Trésor – Bonsu Baah, Oyen, Arokodare.

DOELPUNTEN: 17’ Fadera 1-0, 55’ Ndour 1-1, 56’ Ait El Hadj 2-1, 59’ Ndour 2-2, 69’ Diop 2-3, 109’ Arokodare 3-3.

SCHEIDSRECHTER: De Beuckelaer.