© Getty Images

“Inter en Chelsea bereiken akkoord over Romelu Lukaku”, rivaal Juventus ligt op de loer

Volgens het Italiaanse La Gazzetta dello Sport hebben Chelsea en Inter Milaan een akkoord bereikt over de situatie rond Romelu Lukaku. Al is de zaak verre van afgesloten. Nu zeker omdat Juventus ook terug de neus aan het venster steekt.

Jens Heylen
Bron: La Gazzetta dello Sport

Begin deze week kwamen Inter en Chelsea samen om de onderhandelingen over Romelu Lukaku op te starten. De Milanezen waren van plan om een verhoogd bod in te dienen, nadat Chelsea de eerdere voorstellen links liet liggen.

Zo gezegd, zo gedaan want vrijdagavond meldt men vanuit Italië dat beide clubs tot een akkoord zijn gekomen. Chelsea zou volgens de roze sportkrant La Gazzetta dello Sport ingestemd hebben met een transfersom van 35 miljoen euro. Dat is tien miljoen minder dan wat de Londenaren aanvankelijk wilden voor Big Rom, maar nu Inter eerstdaags meer dan 50 miljoen euro op zijn bankrekening kan bijschrijven door de verkoop van doelman André Onana aan Manchester United, zou Chelsea toch overtuigd zijn.

Een deal zal echter nog niet voor snel zijn. Lukaku’s advocaat, Sebastien Ledure, moet namelijk ook zijn zegen geven en die laat naar verluidt op zich wachten. Die advocaat zou dan weer aan het onderhandelen zijn met Juventus en een akkoord gevonden hebben voor 11 miljoen euro/jaar aan salaris. Juve zou Chelsea 37.5 miljoen euro plus 2.5 miljoen euro aan bonussen geboden hebben: evenveel als Inter dus.

Intussen zou Lukaku voorlopig niet antwoorden op Inter/ex-ploegmaats omdat Juve gevraagd heeft voor tijd (7 dagen) om Vlahovic te verkopen aan PSG (voor 70-80m). Inter zou door het gedrag van Lukaku ook serieus pissed zijn. Wordt vervolgd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal