© AFP

Tesla met twee jaar vertraging dan toch begonnen aan productie Cybertruck

Hoewel de productie twee jaar vertraging opliep, heeft Tesla nu toch zijn eerste Cybertruck gebouwd. Topman Elon Musk toonde de langverwachte elektrische pick-uptruck zaterdag op Twitter, omringd door tientallen werknemers in veiligheidshesjes en met helmen op.

mtm
Bron: BELGA

Wanneer de wigvormige pick-up leverbaar is, is nog niet bekend. In november 2019 liet Musk al een prototype van het bijzondere voertuig zien, gemaakt van strakke panelen van roestvrijstaal. Twee jaar later zou de bolide in productie gaan, maar dit werd meerdere keren uitgesteld.

BEKIJK. Stiekem beelden gemaakt tijdens voorstelling van toekomstige Tesla Cybertruck: bijzonder futuristisch, geen deurklinken en maar één ruitenwisser

Eerder dit jaar temperde Musk de verwachtingen al voor de productie. Hij zei dat het radicale ontwerp voor uitdagingen zorgde. De roestvrijstalen carrosserie van de pick-up is volgens de topman niet alleen duur, maar ook moeilijk te vormen en te lassen.

BEKIJK. Elon Musk gaat met Tesla Cybertruck op pad en maakt meteen brokken

“We zullen er zoveel maken als mensen willen en zich kunnen veroorloven”, zei Musk. Volgens hem is het lastig om de kosten laag te houden, “want het is een nieuwe auto met een nieuwe productiemethode.” Toch is de Cybertruck “nog steeds erg cool”, stelt de Tesla-topman.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer