© REUTERS

Taylor Swift zorgt voor boost van economie in Amerika

Wereldwijd hebben fans van Taylor Swift er de voorbije dagen alles aan gedaan om kaartjes te bemachtigen voor de langverwachte tournee van de zangeres. In de States leidde dat tot een boost van de economie, meldt de centrale bank. De zangeres landt begin volgend jaar ook in Europa.

evdg
Bron: USA Today

De Federal Reserve, te vergelijken met de Europese Centrale Bank, heeft bekendgemaakt dat de tournee van Taylor Swift de hotelinkomsten in de Amerikaanse steden een grote boost heeft gegeven. Bijvoorbeeld in de stad Philadelphia was dat het geval. “Ondanks het trage herstel van het toerisme in de regio in het algemeen, sinds de Covid-panedemie, zijn de hotelinkomsten in Philadelphia fel gestegen”, klinkt het bij functionarissen van de Federal Reserve. “Dat is grotendeels vanwege de toestroom van gasten voor de Taylor Swift-concerten in de stad.”

LEES OOK. Ticketverkoop voor concert Taylor Swift in Parijs tijdelijk stopgezet door falende website: meer dan 1 miljoen fans in de wachtrij

Ook andere steden bevestigen de trend. Zo meldde toerisme- en marketingorganisatie Choose Chicago dat Swift’s tournee in de stad begin juni hielp bij het vestigen van een “all-time” hotelrecord. Iedere avond dat de zangeres in Chigago stond, drie in totaal, werden er meer dan 44.000 hotelkamers geboekt en in totaal bijna 40 miljoen euro hotelinkomsten gegenereerd.

Swift is momenteel bezig aan haar langverwachte Eras-tour, nog tot eind deze zomer in de States en in het najaar in Zuid-Amerika. Pas in de lente van volgend jaar komt ze naar Europa. Ook daar zal in de steden die ze aandoet wellicht sprake zijn van een Swiftie-boost. Dat valt nu al af te leiden uit de chaos die is ontstaan bij de ticketverkoop: miljoenen mensen trachtten een kaartje te bemachtigen voor haar concerten in onder meer Parijs en Amsterdam. België doet de superster niet aan.

LEES OOK. De groepsvordering van Taylor Swift-fans tegen Ticketmaster: “Bezoekers die naast elkaar zitten hebben vaak een compleet ander bedrag betaald”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER