Jonas Roosens

Parket Antwerpen seponeert melding over ongepast gedrag Conner Rousseau

Het Antwerpse parket heeft een melding over ongepast gedrag door Vooruit-voorzitter Conner Rousseau geseponeerd omdat er geen misdrijf is gepleegd. Dat heeft VRT NWS vernomen uit bronnen bij het gerecht. Eerder had het West-Vlaamse parket al een gelijkaardige klacht tegen Rousseau geseponeerd bij gebrek aan strafbare feiten. Bij het Antwerpse parket loopt er wel nog een klacht tegen Rousseau wegens "zedenfeiten tegen een meerderjarige man".

"Het is zeer positief dat het gerecht zo snel het nodige werk heeft gedaan", reageert Christine Mussche, de advocaat van Conner Rousseau. Ze heeft het over "een kort onderzoek waarbij onmiddellijk is gebleken dat de aangifte op foute informatie was gebaseerd".

Onmiddellijk bleek dat de zaken die men meende te moeten aangeven niet met de realiteit overeenstemden

Christine Mussche, advocaat Conner Rousseau

Mussche bevestigt dat de Vooruit-voorzitter een korte verklaring heeft afgelegd bij het gerecht, "want onmiddellijk bleek dat de zaken die men meende te moeten aangeven niet met de realiteit overeenstemden".

Hoe dan ook is dit de tweede melding tegen Rousseau die zonder gevolg wordt geklasseerd omdat er geen sprake blijkt te zijn van strafbare feiten. Vorige maand seponeerde het West-Vlaamse parket een melding die door een journalist was gedaan over ongepast gedrag tegenover een jongen van 17. De melding bij het Antwerpse parket was gedaan door een moeder, die haar bezorgdheid had geuit over het gedrag van Rousseau tegenover haar zoon.   

Het gevoel bestaat dat bepaalde mensen met minder goede bedoelingen daar een belangrijke rol in hebben gespeeld

Christine Mussche, advocaat Conner Rousseau

Momenteel loopt er nog één klacht tegen de Vooruit-voorzitter. Het zou gaan over zedenfeiten tegenover een meerderjarige. "Het onderzoek loopt, maar ook daar hebben we alle vertrouwen dat de juiste oplossing aangegeven zal worden", zegt Mussche daarover.

De advocate denkt dat het geen toeval is dat er net nu allerlei klachten over Conner Rousseau boven water komen. "Het is inderdaad zo dat het gevoel bestaat dat bepaalde mensen met minder goede bedoelingen daar toch wel een belangrijke rol in hebben gespeeld."

Meest gelezen