Twee tassen met voorraden die volgens de politie van de voortvluchtige Michael Burham zijn.
Volledig scherm
Twee tassen met voorraden die volgens de politie van de voortvluchtige Michael Burham zijn. © AP

Uit Amerikaanse gevangenis ontsnapte moordverdachte na anderhalve week in de bossen opnieuw opgepakt

De autoriteiten in de Amerikaanse staat Philadelphia bevestigen dat ze na een zoekactie van zo'n anderhalve week een ontsnapte moordverdachte opnieuw hebben kunnen arresteren. De politie had eerder op de dag inwoners van het gebied nog gevraagd te letten op tekenen van aanwezigheid van de ontsnapte man, die aan elkaar geknoopt beddengoed gebruikte voor zijn vlucht uit het cachot. Uiteindelijk werd hij in de achtertuin van een buurtbewoner aangetroffen.

  1. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.
  2. ‘The Great Escape’: 28 gevangenen ontsnappen in één nacht uit de Dendermondse gevangenis. “Nieuwe sloten waren besteld, maar moesten nog geschilderd worden”
    PREMIUM

    ‘The Great Escape’: 28 gevangenen ontsnappen in één nacht uit de Dendermond­se gevangenis. “Nieuwe sloten waren besteld, maar moesten nog geschil­derd worden”

    Verroeste sloten, twee beroepsdieven met een plan en een stel lakens: meer was er niet nodig voor de grootste ontsnapping uit een gevangenis in de Belgische geschiedenis. In augustus 2006 gingen 28 gedetineerden lopen uit de oude, Dendermondse gevangenis. ‘The Great Escape’, maakte toen al pijnlijk de nood aan een nieuwbouw duidelijk, die dit weekend opengaat. Wij reconstrueren die ontsnapping, waarbij een telefooncel een cruciale rol speelde. Het kon het scenario zijn voor een spannende actiefilm of misschien toch eerder een komedie?