RV / BELGA
Volledig scherm
© RV / BELGA

KIJK. Schuldbewuste fotograaf doet verhaal na incident met Pogacar: “Het was kiezen: mensen verwonden of de inspanning breken”

Het incident waarbij Tadej Pogacar gisteren in de Tour werd gehinderd door twee motards zindert na. Een betrokken fotograaf van L’Équipe reageerde intussen en steekt de hand in eigen boezem. “Ik ga het onverdedigbare niet verdedigen: we zouden ons niet in dit soort situaties mogen bevinden.”

36 reacties

  • Filipo Deblaere

    10 maanden geleden
    Minder motards, meer drones.
  • Meert Dominique

    10 maanden geleden
    ENIGE oplossing, van wielrennen een echte professionele competitie maken ipv folklore. Enkel op circuits koersen (bestaande of éénmalig) op wegen van minstens 5 meter breed. Voetbal, basket en F1 vinden toch ook niet op de openbare weg plaats.
  • Werner Rummens

    10 maanden geleden
    Klopt natuurlijk dat die motards ergens moeten kunnen rijden maar de situatie doorzien is ook een gave. ASO natuurlijk in de fout denken alleen aan hun inkomsten. Toeschouwers moeten hun verstand gebruiken of wegblijven.
  • Filip Nevejans

    10 maanden geleden
    Met alle respect voor de motards, maar de toeschouwers zouden beter hun gezond verstand gebruiken en de weg niet versperren als een bende onnozele kieken. Dan was dit niet gebeurd.
  • Marc Huyghe

    10 maanden geleden
    Publiek niet op de rijweg! Hoge hekkens zetten zodat iedereen die op de weg moet zijn beschermd is van renner over motard tot wagens, automatisch zullen de supporters ook van de bescherming genieten. Ofwel geen publiek meer langs de klim ofwel alles afzetten met hoge hekkens.