© AFP

Gevolgen van staking laten zich ook voelen op Disney-filmpremière: eerste rode loper zonder sterren

Het was een uitzonderlijk beeld gisteren op de rode loper in Los Angeles: bij de première van de nieuwe Disney-prent ‘Haunted mansion’ waren geen filmsterren aanwezig. Dat als gevolg van de staking in Hollywood.

evdg

Zaterdag vond de première van Haunted mansion - vernoemd naar de gelijknamige attractie - plaats in Disneyland Los Angeles. Die zag er anders uit dan gepland. Zo gaven hoofdrolspelers Tiffany Haddish, LaKeith Stanfield en Jamie Lee Curtis verstek. Wel aanwezig: crewleden en figuren uit het themapark zelf. Mickey en Minnie Mouse, Maleficent en Cruella gingen nog meer dan anders op de foto met de fans.

LEES OOK. Nu de Hollywood-acteurs staken: wat mogen ze niet meer en wel nog doen?

De première zonder supersterren is het gevolg van de Hollywood-staking die al weken aan de gang is. Scenaristen legden massaal het werk neer, met vertragingen bij film- en tv-producties tot gevolg. Afgelopen donderdag heeft ook de acteursvakbond SAG-AFTRA zich bij de staking aangesloten, en dat houdt in dat supersterren niet langer promotie voeren voor de films waarin ze meespelen.

“Ik ben trots op de cast en ik ben zo, zo trots op Katie Dippold die het script schreef”, zei regisseur Justin Simien aan The Hollywood Reporter. “Het is triest dat ze er niet zijn, tegelijkertijd sta ik volledig achter de reden waarom ze er niet zijn.”

LEES OOK. Ook Tom Cruise geeft er de brui aan: opnames van nieuwe ‘Mission: Impossible’-film in Engeland stilgelegd

Producers Nick Reynolds, Jonathan Eirich en Dan Lin waren aanwezig, de acteurs niet© EPA-EFE

© EPA-EFE

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer