Scouts en Gidsen Vlaanderen

Onbekenden vallen Antwerpse scoutsgroep in Evergem lastig en gooien met stenen

Een scoutsgroep uit het Antwerpse is afgelopen nacht lastiggevallen en verbaal uitgedaagd door een groep onbekenden. Er werd ook een ruit van hun kamplokaal ingegooid. De leiding trok zich terug in het lokaal en deed alle deuren op slot. Toen de politie ter plaatse kwam, was de rust teruggekeerd. De scoutsgroep heeft ondertussen een andere kampplek gevonden. 

De leiding van een Antwerpse scoutsgroep is zaterdagnacht lastiggevallen en verbaal uitgedaagd door een aantal onbekenden. De amokmakers gooiden ook met stenen. Een ruit van het kampgebouw sneuvelde. "Het incident deed zich voor tussen 01.00 uur en 01.30 uur bij de lokalen van de plaatselijke jeugdbeweging", zegt John Van Acker van de lokale politie. "Op dat moment waren er een achttal leidsters aanwezig. Wij zijn ter plaatse gekomen, maar kunnen verder niet communiceren." 

Het gaat om een leidingsploeg die de komende dagen met de jongste groep op kamp zou gaan in Ertvelde. "Maar enkel de leiding was aanwezig", benadrukt Jan Van Reusel van Scouts en Gidsen Vlaanderen. "De onbekenden zochten de confrontatie met de leiding, gooiden een raam in en beschadigden materiaal. Daarom heeft de leiding zich teruggetrokken in het lokaal en alle deuren op slot gedaan. De politie is op dat moment verwittigd." 

Uit het niets

"Het botst echt zeer uitzonderlijk op deze wijze met de lokale omgeving. De politie zal nu uitzoeken wat de aanleiding was. Voor de groep kwam het uit het niets. Ze geven zelf aan dat ze met niemand conflicten hebben, ook niet op het thuisfront", gaat Van Reusel verder.

Om het kamp in alle rust te laten verlopen, heeft de politie de scouts aangeraden om een andere locatie te zoeken. "De leiding heeft zeer verstandig gehandeld en steeds het oog op het verderzetten van het kamp gehouden. Daarom hebben zij ook raad gevraagd aan de politie. Die raad wordt nu ook opgevolgd. Er zijn geen gewonden, enkel materiële schade. Ze hopen nu een andere locatie te vinden om het kamp toch door te kunnen laten gaan. Normaalgezien kunnen de kinderen morgen gewoon op kamp vertrekken", stelt Van Reusel gerust.  

Meest gelezen