Al meer dan 6 miljard dollar geïnvesteerd in kernfusiebedrijven: waarom het veel en weinig is tegelijk

De Fusion Industry Association (FIA), de internationale handelsvereniging voor kernfusiebedrijven, heeft een jaarlijks rapport gepubliceerd waarin de staat van de investeringen in de sector onderzocht wordt. In totaal hebben bedrijven nu al 6,2 miljard dollar ontvangen. Is dat goed of slecht nieuws?

Waarom is dit belangrijk?

Kernfusie is een zeer veelbelovende technologie. Door de nucleaire reacties na te bootsen die in de zon plaatsvinden, is het doel om een ​​bron van bijna onbeperkte en zeer schone energie te ontwikkelen. Het is echter nog steeds aan de onderzoekers om van de theorie naar de praktijk over te gaan. En daarvoor is geld nodig. Veel geld.

In het nieuws: Het derde jaarlijkse rapport over de staat van de kernfusie-industrie.

  • De Fusion Industry Association heeft 44 bedrijven ondervraagd die actief zijn in kernfusie over de hele wereld. Het is het grootste rapport van zijn soort tot nu toe.

De details (1): investeringen.

  • In totaal hebben de 44 ondervraagde bedrijven (meer dan de helft zijn Amerikaans) verklaard tot nu toe 6,21 miljard dollar aan investeringen te hebben ontvangen.
  • Het jaar daarvoor bedroeg dat bedra
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer