Vanessa Dekeyzer

Deelnemers genieten van Hagelandse Gordel ondanks felle wind

De deelnemers en organisatie van de Hagelandse Gordel beschouwen de 15e editie van het fietsevenement als geslaagd, al stond er wel een stevige wind. Deelnemers fietsten zoals elk jaar door het Hageland en stopten bij verschillende landbouwbedrijven, die de fietsers een rustplek met een hapje en een drankje aanboden.

Plattelandsorganisatie de Landelijke Gilden heeft een succesvolle 15e editie van de Hagelandse Gordel op poten gezet. Deelnemers hebben er vandaag genoten van een fietstocht van 30, 50 of 75 kilometer door het Hageland, van de ene boerderij naar de andere.

De zes land- en tuinbouwbedrijven zorgden ervoor dat de deelnemers een lekker hapje konden eten of een drankje konden nuttigen. "Een fantastisch initiatief om de boeren te steunen, want ze hebben het al zo moeilijk", reageert deelnemer Roger. "En op hun beurt bieden ze ons een geweldige locatie aan én een gezellige ervaring."

Kromgebogen tegen de wind

Gabriël Pans van de Landelijke Gilden spreekt over een geslaagde 15e editie: "De eerste fietsers waren al vroeg hier, al ver voor 8.00 uur, zelfs al was het deze ochtend behoorlijk fris, en stond er een windje waar de fietsers moeten tegen opboksen", zegt hij. "Maar de tafeltjes zitten goed vol, en dat is natuurlijk goed nieuws want dan komt er ook een beetje geld binnen."

Vanessa Dekeyzer

Hoewel veel deelnemers dus genoten van een pintje en een frietje bij de lokale landbouwers, is de Hagelandse Gordel toch meer dan gewoon een hapje en een drankje, vinden ze: "Het is een fantastisch parcours en dus een goede manier om de streek te leren kennen. We hebben vandaag het Hageland gezien via autoluwe, kleine wegen. Die kende ik nog niet, ook al ben ik van hier", klinkt het.

"Al is de wind een beetje spelbreker", zegt deelnemer Valère, die zichzelf een sportieve senior noemt. "Maar dan moeten we gewoon een tand hoger schakelen. Ook fietser Romain springt hem bij: "Ik moest heel de tijd aan het liedje "Jimmy" van Boudewijn de Groot denken, aan de tekst over de fietser die 'kromgebogen over het stuur tegen de wind zichzelf een weg baant'. Zó veel wind was er", lacht hij. "Ik denk zeker 4 à 5 beaufort! Maar ik ben er geraakt."

Meest gelezen