rv / ANP / EPA
Volledig scherm
© rv / ANP / EPA

Wimbledon heeft nieuwe koning: Alcaraz wint na ongelofelijke finale in vijf sets van Djokovic die gefrustreerd racket stuk smasht op netpaal

Na een epische finale heeft Carlos Alcaraz (20) zijn eerste maar ongetwijfeld niet laatste Wimbledon-kroon gewonnen. Tegen Novak Djokovic (36) won hij na een nagelbijter van het allerhoogste niveau in vijf sets: 1-6, 7-6, 6-1, 3-6 en 6-4. Geen 24ste ‘recordgrandslam’ voor de op gras onklopbaar geachte Serviër, die Margaret Court (23 stuks) achter zich kon laten. De wissel aan de macht in het tennis is nu definitief een feit.

46 reacties

  • Marko Decandt

    9 maanden geleden
    Gewoonweg zalig, om dan nog eens op Wimbledon, Djokovic zo zien te verliezen tegen een gravelspeler. Djokovic mag dan al 50 GS titels pakken, hij zal nooit als de beste gezien worden. Nadal en Federer zijn de echte GOATS. Djokovic heeft zijn titels te danken door afwezigheden of blesures van deze 2. Als zij erbij waren, moest Djoko altijd het onderspit delven.
  • Tony Pauwels

    9 maanden geleden
    Novak is op de baan gewoon een echte competitiespeler die het haat om te verliezen. En dat is ook nodig want anders word je nooit de GOAT, wat hij tot nader order gezien zijn resultaten wel degelijk is. Het racket incident is er misschien wat over, maar in zijn speech achteraf vond ik hem wel zeer sportief en respectvol. Novak is en blijft een fantastische speler, maar Alcaraz heeft wel terecht en verdiend gewonnen!
  • Rik Geerts

    9 maanden geleden
    Alcaraz is 20 en heeft 2 Grand Slamtitels. Op die leeftijd hadden Djoco en Fedy er nog geen. Rafa ook 2, doch wel 2 dezelfde nl R Garros. Dus Alcaraz wordt GOAT?
  • Andy Van Daare

    9 maanden geleden
    Correvte uitslag! Federer en Nadal zijn groter zowel in talent als naast de baan. Als ze beiden niet zoveel blessures hadden waren ze reeds lang de kaap van 25 GS voorbij, het enige voordeel van Djoko is zijn stalen lichaam. Vandaag toont hij nog maar eens zijn ware gelaat, terecht verloren...
  • viaene philippe

    9 maanden geleden
    Ga op pensioen Djokovic…niemand zal U missen.