Frison en Campenaerts.
Volledig scherm
Frison en Campenaerts. © REUTERS / Photo News

Frederik Frison zit in WK-selectie, ook Campenaerts opnieuw erbij: “Met Remco, Wout en Jasper zijn we topfavoriet”

Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft de selectie voor het WK wielrennen (3 tot 13 augustus) bekendgemaakt rond kopmannen Wout van Aert en Remco Evenepoel. In Glasgow zal naast Jasper Philipsen nog een debutant aan de start staan: Frederik Frison. Ook Benoot, Campenaerts, Van Hooydonck, Lampaert en Stuyven zitten in de negenkoppige kern. Van Aert is opgetogen over de selectie, maar waarschuwt nu al: “Het zal belangrijk zijn om voor de koers een duidelijk plan te hebben.”

46 reacties

  • Lynn Maes

    9 maanden geleden
    We kunnen er mee leven met Frison en Campenaerts twee goede renners maar die Philipsen gaat geen kop doen er waren andere die beter zijn Vanthourenhout kijkt maar de verkeerde het zal geen sprint worden
  • Jochen Scheys

    9 maanden geleden
    Op zo een parcours zie ik niet wie ene Pogacar in form kan kloppen? En die kan het alleen zonder helper van dienst!
  • vanrobaeys franky

    9 maanden geleden
    goede selectie Lampaert voor de eerste koers helft dan Campenaerts en geraakt Wout of Remco niet weg hebben we nog Jasper voor de sprint . als het maar een Belg is
  • Bart Rotty

    9 maanden geleden
    Jan Bakelants moet bondscoach worden. Die heeft ten minste verstand van koers en niet alleen van dat. De huidige bondscoach moest na het WK in Leuven al ontslagen zijn.
  • Eric van Parijs

    9 maanden geleden
    Eigenlijk grote onzin, die landenformule gewoon hypocriet. Het gaat uiteindelijk hoe we samen geld verdienen En dat is met merkenploegen. Je kan van Jasper dan ook niet verwachtten dat hij VDP zal tegenwerken. En Japer moet zeker in de ploeg, is eveneens een top coureur. Anders wordt het pure broodroof naar hem toe. En als VDP wint is het een "halve Belg" met een Nederlands paspoort, so What?