Joyce De Troch, Tanja Dexters en meer Zillion-insiders in onthullende docu: “Als zelfs Patje gechoqueerd was, dan was het de moeite”

In 2022 zag Vlaanderen de gefictionaliseerde versie van het Zillion-verhaal in de cinemazalen. In de Streamz-docu ‘Zillion, The Lost Tapes’ is er van verbeelding geen sprake. Aan de hand van nooit vertoonde beelden uit het archief van Frank Verstraeten en verschillende getuigenissen, toont de reeks het echte verhaal. “Want dat is nog niet verteld”, aldus de Zillion-baas.

edb

Joyce De Troch, Zohra, Tanja Dexters, Patje Krimson, oud-burgemeester Leona Detiège, Dennis Black Magic. Verschillende bekende insiders doen in Zillion, The Lost Tapes een boekje open over de gloriejaren en de val van de iconische Antwerpse discotheek. Verstraeten dook in zijn privé-archief om het verhaal kracht bij te zetten met onthullende videobeelden, documenten en foto’s.

LEES OOK. De beruchtste dancing die Antwerpen ooit gekend heeft: het levensverhaal van Zillion in drie delen

De vierdelige reeks werd gemaakt door journalist Thomas Van Hemeledonck en regisseur Alidor El Benni. Ze verschijnt woensdag 19 juli op Streamz, diezelfde dag is ook de film van Robin Pront te bekijken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER