Vrachtwagen rijdt vrouw aan die straat wil oversteken in Ravels.© rr

Vrouw (87) met rollator komt om bij ongeval met vrachtwagen: Hasseltse chauffeur (60) in shock afgevoerd

Bij een zwaar verkeersongeval op de Grote Baan in Ravels is maandagochtend een vrouw van 87 om het leven gekomen. Het slachtoffer stak het kruispunt met de Kerkstraat over. De bestuurder van de vrachtwagen is een 60-jarige man uit Hasselt.

red

M.L. was met haar rollator op wandel langs de Grote Baan. Bij het oversteken van de Kerkstraat werd ze aangereden door een vrachtwagen die brandstof vervoerde. De truck kwam vanuit de Kerkstraat en wilde linksaf draaien richting Turnhout. Wellicht had de bestuurder de vrouw niet opgemerkt.

Het slachtoffer kwam onder de trekker terecht en is ter plaatse aan haar verwondingen overleden. De bestuurder van de vrachtwagen is een man van 60 uit Hasselt. Hij was dermate onder de indruk van het ongeval dat hij in shock werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

De Grote Baan werd na het ongeval afgesloten voor het verkeer. Omdat de omstandigheden duidelijk waren, besliste het parket geen verkeersdeskundige ter plaatse te sturen. Het slachtoffer woonde in het woonzorgcentrum OLV Van de Kempen in de O.L. Vrouwstraat geleden op een 100-tal meter op de plaats van het ongeval.

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer