© rr

Truiens dienstenchequebedrijf ontslaat zes van de veertien bedienden

Sint-Truiden -

Het dienstenchequebedrijf SDB, met hoofdzetel in Sint-Truiden, ontslaat zes van de veertien bedienden en sluit zes van de negen kantoren. “Er is niet met de vakbonden overlegd”, aldus Johan Nelissen van het ACV.

Guido Cloostermans

Het Sociaal DienstenchequeBedrijf (SDB) bracht de zes betrokken bedienden vorige week al op de hoogte. Naast het ontslag van de bedienden sluit het bedrijf ook zes van de negen kantoren. “Dit alles gebeurde zonder overleg met de vakbonden en zonder enige communicatie in de ondernemingsraad of aan het personeel”, klaagt vakbondssecretaris Johan Nelissen van het ACV. “De werknemersafgevaardigden vragen hierover meer uitleg, maar de werkgever geeft geen teken van leven.”

SDB heeft zo’n 400 mensen op de loonlijst staan die worden uitgezonden als poets- of huishoudhulp of die strijkdiensten leveren. “Strikt wettelijk gezien gaat het hier niet over een collectief ontslag maar we hadden wel een minimum aan sociaal overleg verwacht”, aldus nog Nelissen. “Er is ons en de betrokken bedienden geen enkele kans gegeven om alternatieven te zoeken of om een sociaal plan uit te werken. Aangezien de werkgever niet thuis geeft, hebben we ook enkel het raden naar de criteria die bij het ontslag gebruikt werden. De huishoudhulpen stellen zich bovendien vragen over de verplaatsingen die ze moeten doen om cheques en werkroosters binnen te brengen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer