Florida Man: Is de campagne van Ron DeSantis al voorbij nog voor ze goed en wel is begonnen?

Afgelopen weekeinde werden voor het eerst cijfers gepubliceerd over de financiële reserves van de verschillende Amerikaanse presidentskandidaten. Wat valt op? De campagne van de overhypete Republikein Ron DeSantis bloedt niet enkel geld; zijn achterstand op favoriet Donald Trump breidt uit, eerder dan dat de gouverneur van Florida een werkelijk gevaar voor de voormalige president vormt.

Waarom is dit belangrijk?

Ron DeSantis was even de 'coming man' van de Republikeinse Partij, maar lijkt die status alweer te zijn kwijtgeraakt. De GOP zoekt nog steeds naar het antwoord op de vraag 'Trump of niet Trump?' Kandidaten die niet bereid zijn rechtstreeks tegen de voormalige president in te gaan, lijken hem voorlopig niet te kunnen verontrusten.

DeSantis heeft 92 voltijdse campagnemakers in dienst; Biden... 4

In het nieuws. De gouverneur van Florida haalde in het tweede kwartaal ruim 20 miljoen dollar op en heeft ook al 40 procent van dat bedrag uitgegeven.

  • Maar… DeSantis heeft dringend meer geld nodig als hij zijn achterstand op Trump wil goedmaken.
    • Trump haalde minder geld op dan DeSantis, maar heeft wel nog twee keer zoveel te besteden.
  • Meer slecht nieuws voor DeSantis: twee derde van de 20 miljoen die hij ophaald
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer