© path

De Speelvogels start vakantie met recordaantal deelnemers

Pelt -

De gemeentelijke speelpleinwerking De Speelvogels startte op 11 juli de zomervakantie met een recordaantal deelnemers. Op de openingsdag werden 102 inschrijvingen genoteerd, een cijfer dat nooit eerder werd gehaald.

De Speelvogels hebben de tenten opgeslagen op de campus van Mater Dei. “Daar is met de sportvelden en een overdekte speelplaats genoeg ruimte om iedereen te laten genieten van sport, spel, koken en knutselen”, vertellen schepen van jeugd Katrien Kenis en Lize Pinxten van de gemeentelijke jeugddienst.

De hoofdanimatoren zijn afwisselend Simon Ulenaers, Mira Hendrikx en Kaat Ulenaers. Het trio werkt samen met een team van 16 animatoren. Voor Simon, student master geschiedenis, is het al zijn vierde jaar als hoofdmonitor. Hij leerde de speelpleinwerking al kennen in de basisschool en is er blijven plakken. Simon doet een oproep naar begeleiding. “Ik kan jongeren de speelpleinwerking alleen maar aanbevelen, het is een stevige leerschool”, zegt hij. (path)

De speelpleinwerking is er van dinsdag tot en met vrijdag van 8 tot 17 uur Meer info bij de jeugddienst via 011/94.94.24 of jeugd@gemeentepelt.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer