BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Demir (N-VA) scherpt zelf stikstofmaatregelen aan na uitblijven akkoord met CD&V - Open Vld: “Zo raken we er echt niet”

UPDATEVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) scherpt zelf de vergunningsregels rond stikstof aan. Dat heeft ze maandag aangekondigd nadat de Vlaamse regering het vrijdag niet was eens geraakt over haar ontwerp van stikstofdecreet. Demir neemt naar eigen zeggen “haar verantwoordelijkheid” om een vergunningenstop te vermijden, maar Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V) verwijt Demir rechtsonzekerheid te creëren.

247 reacties

  • Ludo Van Damme

    9 maanden geleden
    CD&V trekt resoluut de kaart van de landbouw, waarschijnlijk stelt ze haar volledige hoop op een BBB-effect zoals in Nederland met Caroline Van der Plas.
  • Frank Wagemans

    9 maanden geleden
    Albert de Lovendeghem ook akkerbouw stoot stikstof en andere stoffen uit, bemesting weet je. Landbouwers moeten verdwijnen wegens teveel stikstofuitstoot, maar een stikstof- en ammoniakbom zoal Ineos is dan weer geen enkel probleem voor nva ... er zullen meer jobs uit de landbouw verdwijnen dan die armtierige 400 jobs bij Ineos hoor
  • oswald billiet

    9 maanden geleden
    Ik denk dat het goed zou zijn om het stikstof dossier aan Demir onttrekken en deze aan een andere minister of minister-technicus ter oplossing toe te vertrouwen. Gezien de nieuwe chemiereus in Antwerpen nu ook van de brokken deelt kunnen er redenen zijn om daar prioritair naar te handelen.
  • Veronica Voorhelst

    9 maanden geleden
    Zolang maatregelen zoals deze, tegen de landbouw,, genomen worden, zal de regering steun verliezen. Net hetzelfde met al die klimaatmaatregelen ze pakken mijn huis en mijn auto af door zoveel aanpassingen te vragen. Ook mijn pensioen wordt bedreigt door deze regering. Nog even en ik kan niet meer in België leven. Is dat de bedoeling soms? Iedereen wegjagen? Schrik niet als de anti politiek straks overwint!
  • Pat Debal

    9 maanden geleden
    Ge ziet nu zelf dat de N-VA geen regering kan lijden en niet kan regeren.De boeren op straat zetten en de multinationals stikstof laten uitstoten