Coach Jelle Coen.© Dick Demey

Kop is eraf voor Jong Genk in Horst, Beerten op weg naar Nederlandse tweede klasse

Maandagochtend stapten 26 spelers en 10 stafleden van Jong Genk op de bus voor een zesdaagse stage met bestemming Horst in Nederland.

Jimmy De Schrijver en Marnik Geukens

Coach Jelle Coen schotelde zijn spelers op de eerste dag meteen twee trainingssessies voor. Bastien Toma ontbrak wegens ziekte. Doelmannen Mike Penders en Vic Chambaere sluiten dinsdag aan.

Beerten kwam vorig seizoen niet aan spelen toe bij Jong Genk door een langdurige blessure.© Dick Demey

Beerten op weg naar Kerkrade

Intussen is Lucas Beerten op weg naar Roda JC. De 20-jarige verdediger uit Heusden-Zolder trainde de voorbije dagen al mee bij de U21 van de club uit Nederlands-Limburg. Vanaf deze week mag hij zich bewijzen bij het eerste elftal van trainer Bas Sibum. Beerten speelde vanaf 2011 in het blauw-witte shirt. Daarvoor speelde hij bij de jeugd van Standaard Viversel en Hades. Vorig seizoen kwam hij niet aan spelen toe bij Jong Genk. Hij revalideerde na een langdurige blessure.

Daan Dierckx (20) is dan weer teruggekeerd naar Parma. De centrale verdediger verliet KRC Genk in de winter van 2021 voor de Italiaanse club, waarna Racing hem afgelopen seizoen huurde. Dierckx heeft in Italië nog een contract tot 2025.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer