De zowat 19 kilometer lange ‘Krimbrug’ over de Straat van Kertsj deze ochtend. De brug raakte in oktober 2022 zwaar beschadigd door een Oekraïense aanval, maar werd weer hersteld. Nu zal de brug opnieuw twee maanden dicht blijven.
Volledig scherm
De zowat 19 kilometer lange ‘Krimbrug’ over de Straat van Kertsj deze ochtend. De brug raakte in oktober 2022 zwaar beschadigd door een Oekraïense aanval, maar werd weer hersteld. Nu zal de brug opnieuw twee maanden dicht blijven. © AP / via REUTERS

Poetin: Kiev zit achter “terroristische aanslag” op Krimbrug - Rusland maakt einde aan graandeal

De brug die de Krim met het Russische vasteland verbindt, is vannacht door een “terroristische aanslag” getroffen. Dat zegt president Vladimir Poetin, die Kiev beschuldigt. De brug blijft twee maanden gesloten voor verkeer. Een verlenging van de graandeal tussen Rusland en Oekraïne, die vanavond afloopt, is niet in zicht. De VN en verscheidene andere landen vroegen Moskou tevergeefs het akkoord te verlengen om mogelijke voedseltekorten, vooral in Afrika, te voorkomen. Bij het Kremlin klonk vandaag een “njet”, maar Zelensky heeft opgeroepen de deal denoods zonder Moskou te verlengen. Herlees hier alle ontwikkelingen van maandag 17 juli.