Photo News / Simon Mouton Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News / Simon Mouton Photo News

Allan Peiper over het sleutelmoment in de tijdrit en het (lichte) voordeel voor Vingegaard: “Pogacar zal ‘blind’ moeten rijden”

De Tour wordt vandaag niet beslist, maar we krijgen wel een ferme indicatie van wie nog het meest in de tank heeft zitten na twee weken zware koers. Vingegaard of Pogacar? Een tijdrit van 22,4 kilometer met twee beklimmingen: dat is een fysiek duel, maar ook een mentale confrontatie en een tactisch dilemma. Vijf vragen, vijf antwoorden over een mogelijke sleuteletappe in de Tour. Allan Peiper: “Ik ben heel benieuwd naar wie welke tactiek kiest.”

7 reacties

  • Matthias Verbeure

    9 maanden geleden
    Ze liggen zo kort bijeen dat na deze tijdrit in normale omstandigheden de verschillen in het klassement op minder dan halve minuut of driekwart minuut zullen blijven en met een goeie dag kunnen ze morgen deze beperkte verschillen zelfs weer 3 keer goedmaken. Ik hoop wel dat Vingegaard eens gepusht zal worden om zelf te moeten demareren. Toen hij terugkwam bij Pogacar zondag had hij zelf moeten proberen nog een handvol seconden weg te rijden en een tikje te geven maar bleef rustig in het wiel..
  • Benny herme

    9 maanden geleden
    Met wat er nog moet komen kan het nog alle kanten op , het gaat afhangen van de ploegen tactiek
  • Johan hendrickx

    9 maanden geleden
    De tour zal morgen beslist worden met de +2.300 meter Col de la Loze als scherprechter.
  • Lisette Van Eester

    9 maanden geleden
    Als fan van Pogacar hoop ik dat hij de tijdrit wint en leider wordt.
  • Henri Brand

    9 maanden geleden
    Als fan van Wout hoop ik dat Wout zal winnen.